TPD 4595 - Produktdesign 9

Fjerde prototype - Balsamiq

Logoen til Balsamiq

Oppgaven

Skanska fikk en ny applikasjonsidé underveis i mitt arbeid med prototypen til privat bolig. De ønsket at jeg skulle prototype en applikasjon som kunne følge med i leveringen av deres offentlige anbud. Anbudene består av store mengder med filer og dokumenter som er vanskelig å holde oversikt over. Ved å samle nøkkelinformasjon og visuellinformasjon i en app så kunne de aktuelle representantene fra kunden, som kunne være svært mange, enklere skaffe seg en oversikt og få et bedre inntrykk av Skanska som tilbyder.

Løsning

Jeg fikk presentert et ganske konkret konsept fra Skanska hvor de forklarte hvordan de ønsket at applikasjonen skulle fungere. Dermed slapp jeg å bruke tid på konseptutvikling. Jeg fikk også oversendt dokumenter og filer som de leverer ved offentlige anbud dersom jeg ønsket å bruke reelt innhold i prototypen. I første omgang ønsket jeg ikke å fokusere på reelt innhold, men heller raskt sette sammen en klikkbar prototype slik at Skanska kunne få en følelse av hvordan applikasjonen ville fungere og se ut. Til dette arbeidet valgte jeg prototypingsverktøyet Balsamiq. Programmet frontet seg selv som et raskt og effektivt prototypingsverktøy, noe som passet godt med min hensikt for prototypen.

Prototypen jeg leverte bestod av placeholder tekst og placeholder bilder, samt en meny slik at man kunne klikke seg rundt til de ulike sidene. Eneste muligheten for deling var ved å eksportere prototypen til en interaktiv PDF. For å kunne utnytte interaktiviteten så må PDFen lastes ned. Man får åpnet den i nettleseren, men da bare som en ordinær PDF.

Lenke til PDF-prototypen

Erfaring med prototypingsverktøyet

Balsamiq gav umiddelbart inntrykk av å være noe gammeldags ved at brukergrensesnittet bestod av «gårsdagens» design. Grensesnittet var for så vidt enkelt og intuitivt, men så kunne man heller ikke lage noen komplekse animasjoner eller interaksjoner. Balsamiq var det verktøyet som var mest begrenset av alle jeg prøvde ut i forbindelse med dette prosjektet. Utvalget av innebygde elementer var veldig begrenset og jeg fikk ikke importert egne elementer. Jeg fikk heller ikke delt prototypen via en åpen URL slik jeg hadde antatt. Dermed burde verktøyet fått karakteren 2 på brukertestingskriteriet og ikke 3 slik det ble vurdert i artikkelen. Dette ville ført Balsamiq ned på sisteplass blant verktøyene vurdert i artikkelen, og ikke delt sisteplass med Pixate slik det fremkommer i artikkelen.

førstesiden som møter deg i balsamiq
Førstesiden som møter deg i Balsamiq.
Balsamiq sitt brukergrensesnitt
Balsamiq sitt brukergrensesnitt.

Vurdering fra artikkelen

Tilbake|Neste