TPD 4595 - Produktdesign 9

Sjette prototype - Marvel

Logoen til Marvel

Oppgaven

Oppgaven var fremdeles å prototype en applikasjon som kunne følge med i leveringen av Skanska sine offentlige anbud. Men de ønsket nå at applikasjonen skulle ha mer fokus på visuelt materiell. Informasjon om teamet, om Skanska og om regionen skulle byttes ut med 3D modell, plantegning, bilder og video.

Løsning

Det hadde lønnet seg å ikke bruke tid på et høyt detaljnivå på de foregående to prototypene da brukergrensesnittet stadig måtte endres. Derfor fulgte jeg samme metode også denne gangen med rask prototyping uten fokus på estetikk eller detaljert innhold. Jeg valgte å teste ut prototypingsverktøyet Marvel til denne iterasjonen. Også dette programmet frontet seg selv som et raskt og effektivt prototypingsverktøy, noe som igjen passet godt med min hensikt for prototypen.

Prototypen jeg leverte bestod av skisser som var linket sammen ved hjelp av klikkbare elementer som jeg la på i programmet. Dersom lenken til prototypen åpnes via en smarttelefon kan den lastes ned på hjemskjermen og åpnes som en vanlig applikasjon.

Prototypen kan testes her

Erfaring med prototypingsverktøyet

Marvel er et verktøy som er veldig likt InVision i måten det fungerer på. Men jeg vil si at Marvel er hakket bedre. Det er enkelt å komme i gang, og brukergrensesnittet er enda enklere og mer intuitivt. Programmet tilbyr noen flere gestures og animasjoner enn InVision og samtidig kan man bruke en mobilapplikasjon til å redigere og lage prototypene. Jeg skisset også denne gangen skjermbildene på papir, men i motsetning til InVision kunne jeg nå ta bilder av skissene mens jeg var inne i Marvel applikasjonen slik at bildene la seg rett i prototypeprosjektet jeg hadde opprettet. Marvel annonserte også i Desember at de er klar til å lansere en oppdatering hvor man nå kan lage grafiske elementer og utvikle egne skjermbilder inne i verktøyet. Dette vil gjøre programmet mye mer fleksibelt og dersom dette hadde blitt lansert mens jeg jobbet med artikkelen kunne det sendt Marvel til toppen av listen blant verktøyene som ble vurdert. Men slik programmet fremstår i dag så samsvarer det godt med min vurdering fra artikkelen.

marvel sitt brukergrensesnitt
Marvel sitt brukergrensesnitt.

Vurdering fra artikkelen

Tilbake|Neste