TPD 4595 - Produktdesign 9

Åttende prototype - Proto.io

Logoen til Proto.io

Oppgaven

Skanska ønsket en realistisk prototype av anbudsapplikasjonen slik at den kunne brukes som et innsalg av ideen til andre i bedriften. Jeg fikk tilbakemelding på at siden med informasjon som var implementert i forrige prototype kunne fjernes slik at applikasjonen nå bare hadde fokus på visuelt innhold.

Løsning

Siden denne prototypen skulle være så realistisk som mulig så var det viktig med reelt innhold. Dette fikk jeg oversendt av Skanska. Utover dette la de ingen føringer på det estetiske, og dette var noe jeg måtte ta stilling til selv. Jeg valgte en minimalistisk og seriøs stil som skulle få Skanska og deres anbud til å fremstå som pålitelig og profesjonelt.

Verktøyet jeg valgte var Proto.io. Dette var det siste verktøyet som ble vurdert i artikkelen som jeg ikke hadde prøvd ut. Noe som ikke var tilfeldig da jeg visste at Proto var et verktøy hvor man kunne prototype kompliserte handlinger som ville få prototypen til å fremstå veldig realistisk. Det var også det eneste verktøyet hvor man kunne importere inn video, noe jeg trengte i prototypen min. Dessverre var det ikke mulig å importere inn 3D modeller, noe jeg også trengte for å gjengi applikasjonens funksjonalitet på en nøyaktig måte. Men importering av 3D modeller var det heller ingen andre verktøy som støttet, så derfor ble Proto det beste valget. Det ble derfor ikke mulig med en interaktiv 3D modell og jeg lagde i stedet en kompassnavigasjon slik at man kunne få se byggeprosjektet fra ulike sider. Ved å åpne prototypen på touchskjerm kan man også zoome inn og ut ved pinch.

Prototypen kan testes her

Erfaring med prototypingsverktøyet

Proto hadde et lett og oversiktlig brukergrensesnitt. Noe skjult funksjonalitet fantes, men dette oppdaget man raskt gjennom å se noen av de mange opplæringsvideoene på deres nettside. Siden jeg skulle lage en nokså kompleks prototype så kikket jeg gjennom disse videoene før jeg startet, og det ga meg en veldig god innføring. Dette førte til at jeg i liten grad støtte på problemer gjennom utviklingen av prototypen. Dessverre førte etter hvert det store antallet av handlinger ved interaksjoner til at overgangene i prototypen hakket og bugget. Dette gjaldt for visualiseringen av byggeprosjektet på startsiden i prototypen. Hver gang man trykker på en av knappene på kompasset så må hver enkelt bokstav flyttes, samt skal farge endres på kompassknappen og hele kompasset skal roteres. Dette samtidig med at et bilde skal forsvinne og et nytt skal dukke opp før skjermen skifter tilstand. Trykker man litt frem og tilbake på kompasset vil etter hvert overgangene hakke og feil bilde dukke opp i små glimt. Ulike feilskjær dukket opp avhengig om jeg brukte prototypen gjennom proto.io applikasjonen på mobilen min eller gjennom visning på webapplikasjonen, dermed var det ikke selve prototypen som var bygget feil. Etter søk på internett fant jeg også ut at andre opplevde bugs i verktøyet dersom antallet handlinger og interaksjoner ble for høyt. Dermed hadde nok karakteren 3 på hvor realistisk prototypen kunne være vært mer passende enn karakteren 4 som verktøyet fikk i artikkelen. For utenom dette samsvarte mine erfaringer med verktøyet godt med min vurdering i artikkelen.

Proto.io sitt brukergrensesnitt
Proto.io sitt brukergrensesnitt.

Vurdering fra artikkelen

Tilbake|Neste